Сивохо з нардепами поїхали на Донбас спілкуватися з мешканцями "сірої зони"

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин вперше проводить виїзне засідання в Луганській та Донецькій областях, яке триватиме п`ять днів. Про це йдеться в повідомленні на сайті комітету.

Також на Донбасі перебуває і радник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Сивохо. У Facebook він написав, що в перший день виїзного засідання комітету «багато зустрічей і важливих питань».

Голова комітету Дмитро Лубінець (група «За майбутнє») зазначив, що депутати побувають у пунктах пропуску, оглянуть зруйновані внаслідок війни міста та села, об’єкти соціальної інфраструктури та підприємства, «поспілкуємось з людьми, які живуть в «сірій зоні». Він повідомив у Facebook, що вчора члени комітету відвідали Широкине та поспілкувалися з переселенцями прифронтового селища. «З того моменту, як Широкине покинув останній мешканець, пройшло вже 4,5 роки, але до сих пір проблеми цих людей не вирішені», – зазначає він.

Також Лубінець зазначив, що «одним з найболючіших питань для широкинців залишається невиплата компенсації за зруйноване обстрілами житло та втрачене майно». Крім того, Лубінець повідомив про відвідання міста Маріуполя, яке «чи не найбільше прийняло нових мешканців», і зазначив, що завдяки проекту «Житло для нових маріупольців» 178 осіб мають отримати житло в місті. Серед них – багатодітні родини, одинокі люди похилого віку, одинокі матері, особи з інвалідністю, родини військовослужбовців, педагогів, лікарів та працівників культури.



У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...