Таблетка від маразму "Старику Кабаєву": У МЗС України відповіли на претензії Путіна про привласнені Києвом закордонні активи СРСР

Після розпаду СРСР Росія не надала інформацію про вартість українських активів за межами Радянського Союзу, тому звинувачення президента РФ Володимира Путіна в непередачі їх є маніпуляцією. Про це заявив прес-секретар МЗС Олег Ніколенко, зазначають Патріоти України.

За його словами, розділ радянського майна регулюється Договором про правонаступництво за зовнішнім державним боргом та активами СРСР від 1991 року, згідно з яким частка України в загальній сумі боргу та активів СРСР становить 16,37%.

У 1994 році Україна і Росія підписали угоду про нульовий варіант, згідно з яким РФ зобов’язалася виплатити українську частку в зовнішньому державному боргу СРСР станом на 1 грудня 1991 року, а Україна повинна була передати Росії свою частку в активах СРСР станом на 1 грудня 1991 року.

Ніколенко звернув увагу на те, що російська сторона проігнорувала вимогу надати інформацію про вартість українських активів, які повинні були передаватися, тим самим унеможливила ратифікацію Угоди Верховною Радою. Таким чином, зазначений документ не набув чинності ні для України, ні для РФ.

“Отже, говорити про невиконання будь-яких зобов’язань без належного правового процесу здається необґрунтованим”, – сказав прес-секретар зовнішньополітичного відомства.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...