Таємниці Москви: Норвежці повідомили про другий радіоактивний вибух в Архангельській області

У Росії в Архангельській області на військовій базі 8 серпня вірогідно було два вибухи, після яких зросла радіація. Про це повідомляють фахівці Норвезького сейсмологічного центру, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. Зазначається, що саме другий вибух, скоріше за все, і став можливим джерелом сплеску радіації.

«Ми зареєстрували два вибухи, останній з яких збігся у часі з повідомленнями про збільшення радіації. Обидва вибухи були зареєстровані в нашій інфразвуковій системі. Перший також був зафіксований сейсмологами», - зазначила глава Норвезького сейсмологічного центру Ганні Стрьоммен Люкке.

Раніше російське державне агентство «Росатом» повідомило, що в аварії брало участь ізотопне джерело живлення, але не надав детальної інформації. Міністерство оборони Росії ситуацію поки що не коментує.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...