Таємниця перельотів Зеленського: Журналісти "Схем" викрили спілкування кандидата у президенти із кількома олігархами (відео)

Протягом двох останніх років Володимир Зеленський щонайменше одинадцять разів літав до Женеви, коли там жив олігарх Ігор Коломойський, а після переїзду олігарха в Ізраїль Зеленський ще двічі злітав в Тель-Авів.

Зеленський намагався приховати переговори із Коломойським? Фото: скріншот з відео.

Журналісти "Схем" опублікували нове розслідування, присвячене кандидату в президенти Володимиру Зеленському. Вони з'ясували, що протягом двох останніх років Зеленський щонайменше одинадцять разів літав до Женеви, коли там жив олігарх Ігор Коломойський, а після переїзду олігарха в Ізраїль влітку 2018-го Зеленський ще двічі злітав в Тель-Авів. У кожній другій поїздці Зеленського супроводжував юрист олігарха Андрій Богдан, який в підсумку став головним юридичним радником кампанії Зеленського на виборах президента, зазначають Патріоти України.

Зеленський літав в Тель-Авів в супроводі Богдана в листопаді і грудні 2018 року, причому під час грудневої поїздки до них також приєднався глава партії "Слуга народу" Іван Баканов. Також журналісти зазначають, що Зеленський протягом цього часу неодноразово літав на приватних літаках разом з бізнес-партнерами олігарха - Геннадієм Боголюбовим, братами Ігорем та Григорієм Суркісом, Тимуром Міндічем.

Схеми поспілкувалися по телефону з Коломойським. Він сказав, що точно не пам'ятає, але "начебто" в останній раз спілкувався із Зеленським на своєму дні народження в 2018 році. Що стосується того, що на Зеленського працює його юрист Богдан, Коломойський відповів, що у юристів "зазвичай багато" різних клієнтів, і всі люди так чи інакше один з одним пов'язані.

Богдан відмовився говорити про причини відвідування Женеви і Тель-Авіва в компанії Зеленського, посилаючись на те, що це його приватне життя. Отримати пояснення Зеленського про причини частих перельотів в Тель-Авів і Женеву з юристом олігарха також не вдалося.


Далі в програмі журналісти проаналізували польоти юриста Богдана. Вони звернули увагу, що юрист часто літає в Білорусь і припустили, що через цю країну він відвідує Росію. За даними бази польотів, Богдан тричі прилітав в аеропорт Внуково і відлітав звідти. У причинах в'їзду в Росію було зазначено "відрядження і тимчасове проживання". Богдан заявив, що з початку війни в Росію не їздив.

Потім журналісти нагадали про скасування заборони СБУ на в'їзд в Україну артисту з телесеріалу Свати Федору Добронравову, який не раз схвалював окупацію Криму. Журналісти зазначили, що одним з адвокатів Добронравова був уповноважений представник передвиборної команди Зеленського Сергій Кальченко.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...