Тайвань розгортає кількамільйонну армію резервістів в очікуванні вторгнення комуністичного Китаю, - WP

Влада Тайваню хоче створити професійні резервні сили для підтримки 155 тисяч діючих солдатів, куди залучатиме кілька мільйонів чоловіків 24-мільйонної країни.

Тайвань готує своїх громадян до війни - WP

Тайвань, якому Китай погрожує військовим вторгненням, намагається покращити свою обороноздатність. Зокрема, країна модернізує поточну підготовку резервістів та намагається створити велику професійну армію, передають Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

Проте, як вказує видання, міністр оборони Веллінгтон Ку визнав, що нестача обладнання та інструкторів уповільнила спроби професіоналізувати підготовку резервістів.

"Я повинен чесно сказати, що нам потрібно швидко посилити підготовку", - сказав міністр.

Як повідомляється, Тайвань хоче створити військовий резерв для підтримки 155 тисяч діючих військових.

"Усі тайванські чоловіки, які народилися у 2005 році чи пізніше, тепер зобов'язані записатися на рік служби, тоді як близько 2 млн колишніх солдатів мають проходити перепідготовку кожні два роки", - вказує WP.

Але чиновники визнали, що справи йдуть погано і лише 6% відповідних призовників (6936 осіб) заявили про бажання взяти участь у військовій підготовці.

"Передбачалося, що новобранці навчиться використовувати безпілотники, протитанкові ракети Kestrel та ракети класу "земля-повітря" Stinger. Але більшість відклали військову службу, щоб спочатку вступити до університету, а це означає, що багато чоловіків 2005 року народження не буде навчено до 2027 року", - вказують журналісти.

Повільний прогрес Тайваню у посиленні підготовки військ турбує військових експертів як у Вашингтоні, так і в Тайбеї, які закликають владу діяти швидше, щоб стримати Сі Цзіньпіна та запобігти війні.

WP зазначає, що у найбільшій армії світу - армії Китаю, налічується 2 млн діючих військовослужбовців, а також щорічно набирається близько 400 000 призовників. Крім того, оборонний бюджет країни у 230 млрд доларів у 13 разів перевищує бюджет Тайваню у 2023 році.

Нагадаємо, Китай пригрозив "розчавити" незалежність Тайваню. За словами китайського міністра, армія КНР діятиме "рішуче", щоб запобігти незалежності острова.

З'явилися детальні зображення одного зі знищених на літовищі Морозовська Су-34

середа, 7 серпень 2024, 8:59

За уточненими даними та повітряна атака, що знищила один з найбільших складів КАБів та ФАБів Росії на цьому аеродромі Ростовської області, рознесла вщент два Су-34 і важко пошкодила ще два. У соцмережі з’явилися кадри зі знищеним російським винищувачем...

Друг України в протистоянні російській агресії з особливими зв'язками у Чернігові: Хто такий Тім Волз, котрого Камала Харріс обрала собі у віце-президенти

середа, 7 серпень 2024, 8:50

Камала Харріс обрала Тіма Волза, губернатора штату Міннесота, як свого напарника на президентських виборах у США, який у разі її перемоги обійме посаду віце-президента. Президентська гонка в США поступово виходить на фінішну пряму. Останнє опитування, ...