Так бояться наступу ЗСУ? Російських строковиків готують охороняти Бєлгородську область, їхати хочуть лише четверо, - BBC

Строковиків з Таманської дивізії готують відправляти для охорони кордону Бєлгородської області. Охочими викликалися лише четверо Про це пише BBC з посиланням на родичі окупантів, передають Патріоти України.

Повідомляється, що командування РФ тисне на російських строковиків для підписання контракту. Нині їх готуються відправляти обороняти державний кордон зі сторони Бєлгородської області.

Матері трьох військових армії РФ, які пішли на службу до 1-го гвардійського мотострілецького полку в підмосковному Наро-Фомінську, розповіли, що влітку, поки солдати навчалися в частині не було офіцерів. На початку вересня стало відомо, що найближчими днями підрозділ відправиться до Бєлгородської області на кордон з Україною.

"Родичі військовослужбовців, яких відправляють на кордон, розповідають, що на солдатів тиснуть із пропозиціями скоріше підписати контракт, після чого їх можна буде відправляти до зони бойових дій. Офіцери наполягали, що новобранцям треба скоріше підписати контракти, а коли один із них навмисно зробив у приготовленому для нього документі кілька грубих орфографічних помилок, то папір у його присутності спалили, після чого солдату було сказано, що на кордон він вирушить у будь-якому випадку, розповідає мама одного із призовників", - йдеться в повідомленні.

Рідня рашистів кажуть, що "формально вони знаходяться на території Росії, кордон не перетинають, а значить не беруть участь у бойових діях". Хоча, за словами близьких російських солдатів, на початку вторгнення РФ в Україну в цьому полку були загиблі серед строковиків, потім їх вивели на територію Росії, але не повернули до місця постійної дислокації частини у Підмосков'ї.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...