Так бояться жінки? Звіробій повторно викличуть на допит у ДБР

Волонтерка Маруся Звіробій приходила до Державного бюро розслідувань 2 грудня, але на самому допиті не була. Туди її викликали як свідка у справі про погрози Президенту України Володимиру Зеленському, передають Патріоти України.

Прессекретарка ДБР Анжеліка Іванова зазначила, що нині у Звіробій є статус свідка в кримінальному провадженні про погрози на адресу президента, пише "Інтерфакс-Україна".

Вона прийшла до ДБР, але на допит слідчого не прийшла, залишила лише документи в канцелярії,
– сказала Іванова.

Прессекретарка додала, що у Звіробій процесуальний статус свідка до того часу, поки "процесуальний керівник підпише підозру". Іванова наголосила, що Марусю Звіробій ознайомили з повісткою у присутності її захисника, жодних претензій до документа в неї не було. Також вона додала, що волонтерка приходила, аби взяти участь у слідчих діях. Вона додала, що на допит Звіробій викличуть повторно. Втім, коли саме це відбудеться, – не уточнила.

Що каже Звіробій

Волонтерка після виходу з будівлі ДБР розповіла, що вона не є суб'єктом якогось кримінального провадження. На яку слідчу дію мене сюди викликають – також незрозуміло – допит це, вручення підозри, – сказала вона.

За словами волонтерки, виклик до ДБР їй вручили під час обшуку за місцем проживання в Калинівці 28 листопада. До ДБР Звіробій прийшла разом з адвокатами, щоб "поцікавитися, ким вона є в цій справі".

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...