"Так чи інакше": ЗСУ могли уразити ще один корабель ЧФ РФ під час удару по Севастополю

Під час ударів по тимчасово окупованому Криму ЗСУ могли уразити ще один корабель ЧФ РФ. Третій корабель, що очікує підтвердження - це "Іван Хурс". Про це в етері телемарафону повідомив Дмитро Плетенчук, речник Військово-морських сил ЗСУ, передають Патріоти України.

Він також пояснив, що з пошкодженими кораблями ЧФ РФ. "Стан наразі уточнюється. Наразі ми можемо підтвердити це ураження. Зараз так само верифікується інформація щодо ураження ще однієї одиниці, третьої. Так чи інакше, один з цих ВДК вже стоїть на заводі на ремонті. Враховуючи пошкодження, можемо сказати, що з 13 одиниць, які росіяни приготували, щоб захопити наше південне узбережжя, в строю залишається лише три одиниці. А щодо безпосередньо кораблів цього проєкту зі складу Чорноморського флоту - не залишилося жодного", - сказав він.

Окрім того, було уражено будівлю військово-морської бази в Севастополі та завдано вогневого ураження по паливно-мастильних складах. "Військово-морська база - це структура, яка забезпечує діяльність флоту загалом. Тому це може виявитись не лише зв'язок, а й забезпечення, поточний ремонт і багато питань, які вирішує безпосередньо військово-морська база. Але станом на зараз можемо зазначити, що операція була успішною, удар було нанесено серйозний, шкода суттєва", - додав він.

"До сакральних дат прив'язуватися не будемо": ГУР Міноборони обіцяє нові "сюрпризи" для росіян

четвер, 9 травень 2024, 22:00

"Головне управління розвідки і загалом українські Сили оборони та безпеки на відміну від ворога не займаються якимись магічними датами і прив'язкою до якихось пропагандистських подій. Ворог має постійно бути в напрузі і розуміти, що поки триває геноцид...

Логічний крок: Зеленський звільнив начальника УДО, чиї підлеглі готували замах на президента

четвер, 9 травень 2024, 20:27

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України. Про це йдеться в указі глави держави №317/2024 від 9 травня, передають Патріоти України.