"Так далі не може тривати": Німеччина дорікнула Західній Європі, що там прихистили замало українських біженців

Влада Німеччини незадоволена тим, що країни Західної Європи прийняли у себе занадто мало біженців у порівнянні з сусідами України. Про це заявила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фазер в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що Європейський союз повинен краще розподіляти навантаження з прийому українських біженців, щоб полегшити напругу в сусідніх з Україною країнах.

"Особливо повинні відчути полегшення наші східноєвропейські сусіди. Зараз Польща прийняла понад 1,5 млн українських біженців, Іспанія – 160 тисяч. Так залишатися не може", - заявила Фезер.

Німецький міністр закликала підвищити якість координації між країнами ЄС, щоб бути готовими до прийому нової можливої хвилі українських біженців.

Українські біженці в Європі

За даними ООН, зараз в Європі залишаються близько 4,8 млн українських біженців. Найбільше - у Польщі (1,5 млн), Німеччині (900 тис.) та Чехії (500 тис).

За словами міністра з питань реінтеграції окупованих територій Ірини Верещук, виникнення нової великої хвилі біженців з України до країн Європи малоймовірно. Зараз люди евакуюються в основному з небезпечних районів в рівномірних кількостях і їдуть переважно в інші регіони України.

Ті ж українці, які залишаються за кордоном, в основній своїй масі вже змогли адаптуватися до проживання в іншій країні. Наприклад, в Польщі практично всі бажаючі змогли знайти роботу.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...