"Так і до "заградотрядів" недалеко": За дезертирство в "воєнний час" в ОРДО членів НЗФ будуть страчувати

В останні дні квітня 2021 року так званий «глава ДНР» Денис Пушилін вніс зміни в «законодавство ДНР», а саме - в «кримінальний кодекс ДНР», що стосується «військовослужбовців», в тому числі «строковиків», повідомляють Патріоти України.
Зміни були внесені в кілька «статей»: тепер за "самовільне залишення" військової "служби" можна отримати термін від шести місяців до 10 років, в залежності від ситуації. За «порушення правил бойового чергування» в мирний час передбачається тюремне ув'язнення від 3 до 10 років (що залежить від тяжкості) і від 5 до 15 років у воєнний. Крім того, в останньому випадку стосовно військовослужбовця може бути застосована смертна кара.
Так само одна зі «статей» була змінена і тепер звучить так: «Самовільне залишення поля бою під час бою або самовільне залишення позиції при веденні бойових дій або відмова під час бою діяти зброєю (відмова застосовувати зброю)».
За словами одного з телеграм-каналів, що описують життя на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей, в «республіці» вже давно «прозріли» і будь-якого бажання воювати за режим незаконних збройних формувань немає. З цієї причини, стверджує паблік, і був організований призов так званих строковиків, але і вони «воювати» не хочуть, от і ввели в ОРДО «драконівські» заходи, аж до смертної кари.

«Для совсем непонятливых — действие закона распространяется на всех военнослужащих: контрактников, срочников и лиц, задействованных на переподготовке», - стверджує інтернет-ресурс.

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...