"Так, я хочу всидіти на двох стільцях або навіть на трьох": Російська оперна діва висловилася "проти війни, але за батьківщину"

Російська оперна діва Анна Нетребко не приховує, що під час війни Росії з Україною намагається всидіти на двох і навіть на трьох стільцях одночасно. І стверджує, що війну засуджує, однак батьківщину продовжує любити. Пані Нетребко дала інтерв'ю німецькому Die Zeit, де засудила "військову операцію РФ" стосовно України. Як пише російське видання "Сплєтнік" Нетребко заявила, що не може поки що співати і тимчасово завершує кар'єру у Росії, передають Патріоти України.

"З моїм голосом все гаразд, але все інше для мене змінилося. Ніщо вже не буде колишнім, як було. Я знаю багатьох людей, які потрапили під бомбардування, які змушені були бігти. Ми багато говоримо про це одне з одним, це торкається мене до глибини душі. Але я не можу змінити цю ситуацію", — говорить Нетребко.

У великому інтерв'ю оперна зірка заявила, що ніколи не була надто наближена до російського керівництва в Кремлі і, зокрема, до Путіна. "Так, я не можу догодити всім. Ну і гаразд, я можу з цим жити. І так, я хочу всидіти на цих двох стільцях або навіть на трьох, якщо буде потрібно. Якось люди зрозуміють, що я не зрадниця своєї батьківщини і що я не проти України. Я намагаюся залишатися людиною", — заявила Нетребко.

Незважаючи ні на що Анна продовжує любити свою батьківщину Росію та людей, які в ній живуть. А також переконана, що те, як сьогодні у всьому світі ставляться до росіян, це неправильно. При цьому прихильницею Путіна Нетребко себе ніколи не вважала та запевняє, що вірила у добрі наміри кремлівського лідера 2012 року та за нього голосувала на виборах.

"Моє ім'я з'явилося у списку прихильників президентської кампанії Путіна 2012 року. Мене запитали, чи можна опублікувати моє ім'я, і я погодилася. Було б дуже нерозумно відмовитися від цього. Є речі, від яких краще не відмовлятися. Але я ніколи не брала участі в політичній кампанії, ні за кого. Я голосувала за Путіна 2012 року і цього не приховувала. Я теж тоді думала, що він принесе користь мистецтву в Росії. Але під час виборів 2018 року я навіть не знала, що моє ім'я є в списку", — заявляє вона.

Анна також повідомила, що зараз не планує відновлювати концерти в Росії, але вірить, що для цього настане слушний час. Нагадаємо, після початку широкомасштабного вторгнення співачку звільнили з "Ла Скала", Баварської опери та Метрополітен-опери. Після цього вона все ж таки засудила війну в Україніі заявила, що "не є союзницею будь-якого лідера Росії".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...