Так іменувати відтепер і назавжди: У Київраді запропонували повернути Росії її первісну назву - Московія

Представники Партії “Голос” зареєстрували в Київській міськраді проект рішення про зміну назви країни-агресора Російської Федерації на Московію. Про це повідомляє прес-служба політсили, зазначають Патріоти України.

Ініціатори документа пропонують відмовитися від використання в назві країни-агресора історичної назви території сучасної України – “Русь”.

Депутати звертають увагу на те, що до 1721 року Росія називалася саме Московією або Московським царством, при цьому зміна назви фактично кинула серйозний виклик ідентичності українського народу і є ідеологічним виправданням для окупації території України.

Якщо відповідна ініціатива буде підтримана депутатами, звернення направлять до Президента, Верховної Ради та Кабміну.

"Бавовни" стає все більше: Розвідка Британії оцінила здатність Москви захистити військові заводи від українських дронів

вівторок, 16 квітень 2024, 16:38

Російська влада намагається балансувати між захистом заводів у глибині країни та військ на лінії фронту. Пріоритет віддається військовим, а чи не цивільним, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter. Як за...

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...