Так хто насправді "фашисти"? У Литві розповіли, що білоруські прикордонники не дають мігрантам ані води, ані їжі

Білоруські прикордонники не допомагають мігрантам. Часто буває так, що вони навіть не дають їм їжі або води. Така гучна заява прозвучала від голови Служби охорони державних кордонів Литви Рустама Любаєва. Про це повідомило видання Delfi, передають Патріоти України.

За його словами, білоруські прикордонники не надають мігрантам ніякої допомоги, якщо вони довго залишаються на білоруській стороні. Людям не дають ні їжі ні води, поки вони тісняться біля стіни на кордоні. У подібних випадках, за словами Любаєва, литовські прикордонники відступали, щоб показати мігрантам, що ті можуть підійти до них, якщо ситуація почне ускладнюватися. "Але в більшості випадків мігранти залишаються на білоруській стороні", - додав Любаєв.

За його словами, кожен керівник групи може приймати рішення на власний розсуд: впускати мігрантів, або рекомендувати їм перетнути кордон законним шляхом. При цьому Любаєв не став коментувати розповідь контролера з прав людини Вітаутаса Валентінавічюса. На його думку, "потрібно добре все зважувати, перш ніж висловлювати якусь думку". Тим часом білоруських прикордонників на кордоні стає все більше.

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...