"Так нечесно": Заступник Арахамії вимагає, щоб "слуги", що увійдуть у міжфракційне об'єднання Разумкова, склали свої мандати

Влада знову свої "хотєлки" прирівнює до норми закону. Адже лише вихід з фракції за власним бажанням дає підстави до позбавлення депутатських повноважень, і тоця нома стосується лише списочників, а не мажоритарників

Депутати із фракції "Слуга народу", які захочуть увійти до міжфракційного об'єднання ексспікера парламенту Дмитра Разумкова, мають скласти мандат та йти на вибори. Оскільки буде чесніше, якщо їх оберуть у складі нової політсили.

Відповідне припущення зробив заступник голови фракції "СН" Давида Арахамії Андрій Мотовиловець в інтерв'ю виданню Liga.net. Водночас достойник зазначив, що поки не знає, що хтось зі "слуг" хотів би зблизитися Разумковим, зазначають Патріоти України.

"Нехай підуть на вибори та скажуть виборцям: "Ми нова партія Дмитра Разумкова. Ми також просимо отримати від вас політичний мандат". Так буде чесніше", – вважає Мотовиловець.

У розмові з ним як можливих "перебіжчиків" до Разумкова журналіст назвав Василя Мокана та Неллі Яковлєвої, поцікавившись їхньою долею в такому разі. На що нардеп відповів, що вважає цих осіб досить ефективними депутатами і не голосував би за їх виключення.

Нагадаємо, в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" 8 жовтня Дмитро Разумков анонсував власний політичний проєкт. Презентувати його він пообіцяв найближчим часом.

Згодом стало відомо, що Разумков створює у Верховній Раді міжфракційне об'єднання "Розумна політика", до якого увійдуть близько 25 народних депутатів. Про це виданню "Інтерфакс-Україна" повідомила прессекретар ексспікера Ольга Туній.

Серед нардепів-членів об'єднання вона назвала Неллі Яковлєву, Василя Мокана, Артема Дмитрука, Олега Воронька (всі із фракції "Слуга народу"), екс-"слугу" Людмилу Буймістер, а також депутата "Батьківщини" Андрія Ніколаєнка.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...