Так от де справжні друзі: Жителі лише двох країн готові відправити в Україну армію для захисту від РФ, - опитування

Більшість жителів країн Заходу вважають імовірним напад РФ у найближчі два роки. При цьому лише в двох державах - США та Данії - підтримали відправку військ з метою захистити Україну в разі вторгнення Росії. Про це свідчать результати опитування YouGov EuroTrack+US, опублікованого 31 січня, зазначають Патріоти України.

З європейських країн в цьому опитуванні брали участь лише Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія, Швеція та Данія. Жителів країн-сусідів України не опитували.

Данія опинилася на першому місці за рівнем підтримки України. Ця країна стала єдиною серед європейських держав, в якій 38% респондентів заявили, що виступають за пряму військову підтримку України. При цьому 29% опитаних висловилися проти.

У США 35% американців підтримали можливу відправку військ, а 28% - були проти. До слова, підтримують участь у бойових діях у разі початку війни з Росією і республіканці (43% проти 28%), і демократи (39% проти 25%).

У Великій Британії думки розділилися. Приблизно по близько 30% населення виступають і "за", і "проти" використання прямої військової сили для захисту України.

У Франції більшість жителів упевнені, що їхні військові не повинні допомагати Україні - 36% проти 26%. В Італії - схожа ситуація: 21% підтримав відправку військ з метою захистити Україну в разі вторгнення Росії, 40% - виступили проти.

Німеччина лідирує за кількістю противників використання своїх збройних сил для захисту України - їх там близько 52%.

Експерти зазначили: на Заході пам'ятають, що Україна не є членом НАТО, тому там не вважають своїм обов'язком вставати на її захист. Також європейців та американців попросили оцінити ризик вторгнення РФ в Україну. Жителі США більш схильні до цієї думки - 62%, в Європі цю думку підтримують 35% населення.
Дослідження провели з 12 по 26 січня. Опитали 1695 британців, 1206 французів, 2065 німців, 1025 данців, 1006 шведів, 1053 іспанця, 1015 італійців і 1000 американців.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...