Так само, як і чоловікам: Жінкам на військовому обліку обмежать виїзд за кордон

Жінки з медичною або фармацевтичною освітою повинні стати на військовий облік від жовтня 2023-го, а тому їм також обмежать виїзд за кордон. Про це в в коментарі ЗМІ заявив член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента в Раді Федір Веніславський, передають Патріоти України.

"Якщо вони (жінки - Ред.) будуть стояти на обліку, то вони набувають статусу військовозобов'язаних. А військовозобов'язані виїжджають за кордон у тому порядку, який встановлено для військовозобов'язаних. Тобто якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд - тоді так, вони зможуть поїхати. Якщо немає - тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду", - наголосив депутат.

Веніславський зауважив, що жінки, які мають споріднені з військовою справою військово-облікові спеціальності, від цієї ж дати можуть стати на облік добровільно.

"Розширювати перелік спеціальностей у жінок, які мають обов'язково ставати на облік, на даний момент не планується", - додав він.

Депутат нагадав, що торік парламент вніс зміни до статті 1 закону про мобілізаційну та передбачили, що на обов'язковий військовий облік мають стати жінки з медичною або фармацевтичною освітою.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...