Так то була не куля? ФБР хоче допитати Трампа про його постраждале в Пенсильванії вухо


Сам Трамп і його виборчий штаб не сприймають аргумеети, що 13 липня в експрезидента влучило щось інше крім кулі. А ФБР вважає, що це міг бути менш "героїчний" осколок, зазначають Патріоти України.

Слідчі ФБР запросили можливість допитати Дональда Трампа, щоб з'ясувати, чи влучила куля або уламок у колишнього президента під час замаху на мітингу в Батлері, штат Пенсільванія. У середу, даючи свідчення в Судовому комітеті Палати представників, директор ФБР Крістофер Рей заявив, що "є деякі сумніви щодо того, чи була це куля". Про це повідомляє The Daily Beast.

ФБР прагне поговорити з Трампом, щоб отримати детальнішу версію подій, пов'язаних з інцидентом, і, за словами представника, повнішу інформацію про його травму.

ФБР підтвердило, що вивчає низку металевих фрагментів, знайдених на сцені під час стрілянини, щоб визначити, чи був осколок причиною закривавленого вуха Трампа .

Слідчі знайшли вісім гільз на даху, де стрілець Метью Томас Крукс стріляв у Трампа, але незрозуміло, чи витягли будь-які кулі. "Є ймовірність, що ми ніколи їх не знайдемо", — раніше сказав Майкл Гарріган, колишній спеціальний агент ФБР, який керував підрозділом вогневої підготовки бюро в Куантіко, штат Вірджинія.

Відтоді Трамп і його передвиборчий штаб рішуче відкидають ідею про те, що 13 липня в експрезидента влучило щось інше, крім кулі.

"Ні, на жаль, це була куля, яка влучила мені у вухо, і влучила сильно. Не було ні скла, ні осколків. У лікарні це назвали "кульовим пораненням у вухо", і так воно і було", — написав Трамп у пості на Truth Social 25 липня.

Неясно, коли ФБР попросило Трампа про інтерв'ю, але експрезидент у четвер увечері наполягав, що "ФБР навіть не перевірило", що вдарило його по вуху на мітингу в Батлері. ФБР повідомило, що група бюро з реконструкції стрільби "продовжує вивчати докази з місця події, включно з фрагментами куль, і розслідування триває".

Член палати представників Ронні Джексон (республіканець від Техасу), колишній лікар Трампа в Білому домі, опублікував у суботу заяву, в якій заявив, що Трамп "дістав вогнепальне поранення в праве вухо", внаслідок якого утворилася "рана завширшки 2 см, яка дійшла до хрящової поверхні вуха".

Однак офіційна історія лікування Трампа в лікарні Butler Memorial Hospital не була опублікована.

Спікер палати представників Майк Джонсон (республіканець від Луїзіани) також виступив у четвер проти припущення, що Трамп міг бути поранений осколком. "Ми всі бачили відео, ми бачили аналіз, ми чули з різних джерел і з різних ракурсів, що куля пройшла через його вухо. Я не впевнений, що це так уже й важливо", — сказав він.

Нагадаємо, після замаху на Дональда Трампа експерти припустили, чому Метью Крукс у нього не влучив. Хоча він встиг зробити кілька пострілів.

Історичний крок: Євросоюз виділив Україні €1,5 млрд, як перший транш допомоги під заставу заморожених активів РФ

п’ятниця, 26 липень 2024, 14:00

Євросоюз оголосив про перший платіж в обсязі 1,5 млрд євро для військової підтримки України за рахунок надходжень від заморожених в ЄС російських активів. Про це повідомила Єврокомісія у п’ятницю, 26 липня. . "Сьогодні ЄС зробив можливим підтримку Укр...

Тепер безальтернативний претендент від демократів: Обама підтримав кандидатуру Камали Гарріс на виборах нового президента (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 13:45

44-й президент США Барак Обама разом зі своєю дружиною Мішель підтримали висування Камали Гарріс на вибори президента США від демократів. Про це мовиться у відповідному відео, опублікованому на платформі Xу п’ятницю, 26 липня, передають Патріоти Україн...