Така перша в історії! ТОП-5 фактів про Джилл Байден, які відрізняють її від Мішель Обами та Меланії Трамп (фото)

Напередодні інавгурації Джо Байдена, який стане 46-м президентом США, увага світової громадськості прикута не тільки до нового лідера держави, а й до першої леді - 69-річної Джилл Байден, передають Патріоти України.

Італійське коріння

Джилл Байден (дівоче прізвище - Джейкобс) народилася 3 червня 1951 року в Хаммонтоні, штат Нью-Джерсі, а дитинство провела в Пенсільванії. Її батько, Дональд Джейкобс, був касиром банку в ощадній асоціації, а його первісним прізвищем було "Джіакоппа", яка має італійське коріння.

Джилл Байден в молодостіФото: pinterest.com

До слова, Меланія Трамп за національністю словенка, а Мішель Обама - американка, нащадок афроамериканців-рабів. У 1850 році прапрапрапрабабушку Мішель в своєму заповіті в якості майна (як "негритянську дівчинку Мелвін" вартістю $ 475) вказав місцевий работоргівець.

Другий шлюб

Обидві попередниці Джилл Байден були одружені один раз, а для майбутньої першої леді шлюб з Джо Байденом - другий за рахунком.

Зі своїм першим чоловіком, колишнім професійним футболістом Біллом Стивенсоном, 19-річна Джилл познайомилася під час навчання у коледжі. Вони одружилися у 1970 році, проте вже у 1974-му Джилл і Білл зрозуміли, що у них різні цілі в житті, і прийняли рішення розлучитися, а в травні 1975-го офіційно розлучилися. Того ж року Джилл познайомили з 30-річним сенатором Джо Байденом.

Джилл і Джо БайденФото: pinterest.com

Відмовляла Байдену чотири рази

Зі своїм другим чоловіком Джилл познайомилася завдяки брату Джо Байдена Френку - той влаштував їм побачення наосліп. Вони пішли в кінотеатр на фільм "Чоловік і жінка".

"Я була студенткою старшого курсу, зустрічалася з хлопцями в джинсах і футболках, а він прийшов у піджаку і мокасинах, і я подумала: "Боже, з цього нічого ніколи не вийде! "- згадує Джилл. - Він був на дев'ять років старший за мене".

Однак вже після першої зустрічі Джилл була зачарована галантністю і манерами майбутнього чоловіка. Незважаючи на це, дівчина чотири рази відмовлялася приймати його пропозицію руки і серця.

Бо і Хантер Байден, Джо і Джилл БайденФото: pinterest.com

Справа в тому, що Байден раніше також був одружений. Його перша дружина, Нейл Байден, загинула в автокатастрофі в 1972 році разом з маленькою дочкою Наомі, а двоє синів Бо і Хантер дивом вижили. Джилл відразу знайшла спільну мову з хлопчиками, проте боялася поспішати, щоб не травмувати їх знову - в разі розлучення вони б вдруге втратили матір.

Байден чотири рази безуспішно просив руки і серця Джилл, і тільки на п'ятий раз вона нарешті погодилася, так як була впевнена, що зможе замінити дітям Джо від першого шлюбу мати і побудувати міцну сім'ю.

Наскільки відомо, ні Мішель Обама, ні Меланія Трамп не відмовляли своїм майбутнім чоловікам, а також ніхто з них не виховував прийомних дітей.

Подружжя Байден з синами Бо і Хантером і дочкою ЕшліФото: pinterest.com

Брала участь в національних кампаніях по боротьбі з раком

Протягом багатьох десятиліть Джилл Байден разом з чоловіком брала активну участь у дослідженнях та ініціативах з пошуку ліків від раку, а також жертвувала великі суми грошей для цього. А в 2013 році у сім'ї з'явилася ще одна вагома причина: у Бо Байдена - сина Джо від першого шлюбу - діагностували онкологічне захворювання - гліобластому, більш відоме як рак мозку. Незважаючи на всі зусилля, він помер у віці 46 років.

Бо Байден з батькомФото: pinterest.com

Джилл також є обличчям та засновницею "Ініціативи Байден щодо здоров'я грудей" - організації, яка підтримує, інформує, а також допомагає багатьом жінкам боротися з раком грудей. Цією проблемою вона почала займатися через те, що кілька її подруг зіткнулися з таким видом онкозахворювання.

Зазначимо, що попередниці Джилл Байден не приймали активну участь в подібних кампаніях.

Має намір продовжити свою роботу і поєднувати її з обов'язками першої леді

69-річна Джилл Байден має намір залишитися викладачкою англійської та поєднувати свою професію з новими обов'язками. Якщо так станеться, вона порушить традицію перших леді, якій вже більше 200 років. Згідно з правилами, дружина новообраного президента США повинна залишити свої колишні справи, оселитися у Білому домі з главою держави і повністю присвятити себе новим обов'язкам.

Джилл БайденФото: pinterest.com

В 2009 Байден стала першою в історії працюючою другою леді під час перебування свого чоловіка на посаді віце-президента. Протягом восьми років Джилл продовжувала обіймати посаду штатного професора в Громадському коледжі Північної Вірджинії.

Джерело: Апостроф

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: