"Така ситуація є загрозливою": Генерал ЗСУ назвав найскладніші напрямки на фронті

В Україні ситуація непроста на всій лінії фронту, йдуть бої різної інтенсивності, тому виділити одну найскладнішу ділянку буде несправедливо. Але дуже напружена ситуація на Покровському, Курахівському, Торецькому, Куп'янському напрямках, біля Часового Яру та Вовчанська. Про це заявив бригадний генерал Андрій Гнатов, передають Патріоти України.

Від 24 червня він командує Об'єднаними силами ЗСУ й одночасно оперативно-стратегічним угрупованням військ "Хортиця". В інтерв'ю "Главкому" військовий сказав, що армія РФ кидає всі наявні засоби, щоб прорвати нашу оборону. "Ситуація може змінюватися дуже динамічно, залежно від того, як противник буде підтягувати свої резерви, нарощувати наступальні зусилля, і скільки ми матимемо засобів для його стримування", – зазначив він.

Загалом на всій протяжності фронту ситуація динамічно розвивається, робити прогнози – складно. "Ми відбиваємо атаки й готуємося до відбиття на всіх напрямках. Зокрема і на тих, де сьогодні відносно стала обстановка, але це не означає, що через деякий час ворог там не збільшить наступальних зусиль", – додав Гнатов.

Коли в нього запитали, чи є загроза оточення наших підрозділів на Донбасі, він відповів: "Оточень оперативних або навіть тактичних, де б ішлося про те, що великий підрозділ (наприклад, батальйон у повному складі) може потрапити в оточення в тому сенсі, в якому слід розуміти це поняття – із зовнішнім і внутрішнім кільцем блокування, – таких ситуацій немає. Є деякі, на мою думку, спекулятивні погляди на ситуацію, коли противник певними силами з’явився на фланзі, – і вже починають бити на сполох, мовляв, "ми в оточенні". Така ситуація є загрозливою, але це не є оточення в класичному розумінні".

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...