Така влучила у ТЦ у Кременчузі: Росія била по Україні ракетами, які призначені для завдавання ядерних ударів, - Буданов

Російські війська б'ють по Україні радянськими ракетами Х-22, які були призначені для ядерних ударів. Вони стріляють звичайними боєголовками, причому точність снарядів - низька. Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив в інтерв'ю "РБК-Україні", передають Патріоти України.

За його словами, після зміни російського командувача війни в Україні окупанти почали масово застосовувати дальню бомбардувальну авіацію, зокрема літаки Ту-22М3, які використовують переважно старі радянські ракети.

"Х-22 – це ракета, яка була призначена для завдавання ядерних ударів. Тому в неї показник точності плюс-мінус кілометр – це взагалі було нормально. Вона призначена для завдавання ядерних ударів, а вони стріляють звичайною боєголовкою. Ось і вся відповідь. Вони в принципі не мають тієї точності, яку б хотіли мати", – пояснив Буданов.

Глава розвідки запевнив, що Україні відомо, скільки таких ракет є в арсеналі військ РФ, проте це закрита інформація. Він додав, що ракетна загроза залишається актуальною для України.

Нагадаємо, раніше розвідка Британії також повідомила, що Росія вдарила по торговому центру у Кременчуці модернізованою версією Х-22. Ці ракети не є високоточними і не придатні для завдавання точкових ударів, тим більше – у містах із щільною забудовою.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...