"Таке відчуття, нібито Києвом уже їздять танки": Зеленський вважає перебільшеною тривогу через загрозу вторгнення Росії

У п'ятницю, 28 січня, український президент Володимир Зеленський на великій прес-конференції висловився щодо загрози вторгнення військ РФ до країни. Він вважає паніку необґрунтованою. Зустріч президента із журналістами транслював його Офіс у Facebook, передають Патріоти України.

Зеленський підкреслив, що сьогодні на українському кордоні РФ зосередила угруповання, не більше, ніж навесні минулого 2021 року. Проте тодішня та сьогоднішня реакція на російську активність дуже відрізняється. “Зараз ситуацію я не вважаю більш напруженою, ніж коли вона була тоді на піку навчань (у 2021 році). Вона тоді теж була гостра. Але такої інформаційної політики як України, так і світу тоді не було... Нехай вийдуть (журналісти – ред.) до Києва. У нас що, їздять танки нашими вулицями? Ні. Але відчуття таке... Відчуття від ЗМІ саме таке, що у нас ходять війська дорогами, мобілізація, люди кудись їдуть. Це не так. Нам не потрібна ця паніка”, - заявив президент.

Він зазначив, що ця паніка позначилася і на фінансовому секторі, що стало тяжким ударом по українській економіці. Водночас Зеленський визнав, що ризик вторгнення військ РФ до України залишається. “Не слід панікувати, у нас потужна та серйозна армія. Наша армія - не слабша за рівень НАТО”, - констатував президент.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...