Таке вигадати могли тільки євреї: Ізраїль назвав ім'ям Трампа місто, котре з'явиться на спірних територіях

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на спеціально скликаному засіданні уряду відкрив стелу, що відзначає місце, де буде розташовуватися нове місто - Trump Heights (Трампові висоти), повідомляють Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

Нове поселення з'явиться на окупованих Ізраїлем Голанських висотах, які Трамп визнав частиною Ізраїлю в березні цього року.

"Це історичний день", - сказав Нетаньяху на зборах.

"Ми збираємося зробити дві речі: створити нове співтовариство на Голанських висотах, чого не робили багато років. Це акт сіонізму, і він має першорядне значення. Друге - вшанувати нашого друга, дуже великого друга держави Ізраїль - президента Дональда Трампа, який недавно визнав суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами", - заявив прем'єр Ізраїлю.

Під час церемонії, на якій був присутній також посол США Девід Фрідман, була відкрита дошка з назвою нового поселення на івриті та англійською мовою.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...