"Такі дії можуть стати casus belli": Медведєв забрязкав "ядеркою" через ймовірні удари по РФ зброєю НАТО

Скандальний заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв відреагував на новини про те, що західні країни дозволили Україні бити по території Росії їхньою зброєю, передають Патріоти України.

Реакція Медведєва з'явилася у його Telegram. Традиційно, кремлівський блазень почав із погроз. Він заявив, що західні країни, які нібито схвалили застосування своєї зброї підвищеної дальності на території Росії, повинні розуміти три речі.

Медведєв пригрозив, що Росія знищить "всю військову техніку та фахівців, що воюють проти нас, будуть знищуватись як на території України, так і на території інших країн, якщо звідти завдаються удари по території Росії".

"Росія вважає, що далекобійні засоби ураження, застосовувані Україною вже сьогодні безпосередньо керуються військовослужбовцями країн НАТО. Це не "військова допомога", а участь у війні проти нас. І такі їхні дії можуть стати casus belli (приводом для війни - ред.)", - заявив Медведєв.

Також опальний російський політик заявив, що НАТО нібито доведеться визначити, як кваліфікувати наслідки можливих ударів відплати по техніці/об'єктах/військовослужбовцям окремих країн блоку в контексті ст. 4 та 5 Вашингтонського договору.

Він додав, що НАТОвське керівництво нібито хоче зробити вигляд, що йдеться про суверенні рішення окремих країн Північноатлантичного альянсу щодо підтримки київського режиму, а правило Договору 1949 року про колективну самооборону тут застосовувати поки що немає підстав. "Це небезпечні та шкідливі помилки. Така "індивідуальна допомога" країн НАТО проти Росії, чи це управління своїми крилатими ракетами великої дальності, чи відправка контингенту військ на Україну – це серйозна ескалація конфлікту. Колишня Україна та її союзники з-поміж країн НАТО отримають відповідь такої руйнівної сили, що сам Альянс просто не зможе утриматися від залучення до конфлікту", - пригрозив Медведєв.

Він також натякнув на хибність думки, що Росія ніколи не застосує нестратегічну ядерну зброю проти України і тим більше окремих країн НАТО. "Життя набагато страшніше за їхні легковажні міркування. Ще кілька років тому вони твердили, що Росія не піде на відкритий військовий конфлікт із бандерівським режимом, щоб не посваритися із Заходом. Прорахувалися. Йде війна. Із застосуванням ТЯО також можуть прорахуватися. Хоча це вже буде фатальна помилка", - заявив Медведєв.

Він додав, що це "ніяке не залякування і ядерний блеф". За словами Медведєва, "військовий конфлікт із Заходом розвивається за найгіршим сценарієм". "Виключити перехід конфлікту до його останньої стадії сьогодні не може ніхто", - зазначив він.

Найжорстокіші бої на всій лінії фронту: Forbes з посиланням на відомого на Заході військового експерта озвучив приголомшливі втрати росіян за час штурму Часового Яру

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:59

У Часовому Ярі тривають, ймовірно, найжорстокіші бої за територію, оскільки росіяни прагнуть розширити свої успіхи в одному з небагатьох місць, де вони взагалі просуваються вперед. . Як пише Forbes, наступ на Часів Яр коштував росіянам тисяч втрат. Йд...

"Бавовна" була потужна: ГУР розповіло про наслідки атаки на Оскольський металургійний комбінат у РФ

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:15

У ніч на 1 липня безпілотники Головного управління розвідки України атакували Оскільський електрометалургійний комбінат, який розташований у Бєлгородській області Росії. Внаслідок атаки підприємство було виведено з ладу. Про це заявив представник ГУР А...