"Такі штурми відбуваються постійно, без перерви": У ЗСУ розповіли, чому у ворога є просування на Покровському напрямку

На Покровському напрямку вдень і вночі тривають бої з ворогом, Сили оборони стримують наступ противника, але це дається непросто. Про це сказав пресофіцер бригади "Червона калина", підполковник Микола Коваль в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Він наголосив, що Покровський напрямок і надалі залишається наайгарячішим на фронті. "Продовжуються цілодобові нон-стоп бої. Вони майже постійно проводяться в прямому зіткненні. Стрілкові бої відбуваються в лісистій місцевості й між будинками в селах. Ворог має великі втрати, але накопичив дуже значну кількість особового складу. Українські бійці стримують наступ ворога, хоч це дуже складно", - розповів Коваль.

Він зазначає, що наближення ворога до Покровська не означає, що вже завтра місто буде окуповане. "Те, що кажуть, що ворог в 10 кілометрах, не означає, що він вже прямо завтра буде в Покровську. Ми робимо все для того, щоб його стримувати на підходах до наших позицій", - сказав Коваль.

За його словами, противник постійно відправляє піхоту в атаку – це можуть бути суто "м’ясні" штурми, а інколи перша лінія наступу ворога, в якій менш підготовлені окупанти, йде в "м’ясний" штурм, але відразу за нею заходить інша - більш підготовлена група, яка рідко йде в лобову атаку, а використовує різні тактики.

"Такі штурми відбуваються постійно, без перерви. Щоб стримувати ворога, ми вдень і вночі проводимо аеророзвідку і, як тільки виявляємо ворога, то передаємо координати артилерії. Працюють міномети, відпрацьовують танки, щоб наша піхота могла бути впевнена, що її прикривають", - зазначає пресофіцер бригади.

Коваль повідомив, що, якщо штурми дуже інтенсивні, то Сили оборони їх максимально відбивають FPV-дронами, щоб зберегти українських бійців. "Сили ворога, які зібрані на Покровському напрямку одним кулаком, перевищують кількість Сил оборони, тому це впливає на хід бою.Там не просто мобілізовані воюють, а добре підготовлені бійці, які застосовують різні тактики бою", - наголосив він.

За його словами, ворог частіше застосовує артилерію. При цьому додав, що співвідношення щодо застосування дронів зараз вирівнялося, а попередній досвід під час дефіциту дронів у Сил оборони, коли бійці навчилися влучно стріляти по ворогу, зараз дає перевагу над противником.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...