"Такі сценарії можуть бути": Генерал Маломуж розкрив пріоритети армії України у війні з Росією


Колишній глава Служби зовнішньої розвідки України генерал Микола Маломуж заявив, що наразі для Збройних сил України основним пріоритетом є рух у бік окупованого Росією Криму, а також на захоплені території Донбасу, передають Патріоти України.

Як зазначив Маломуж в ефірі "FreeДом", російські окупанти перекинули усі свої сили на лівий берег Дніпра, а також на Перекопський перешийок, який з'єднує материкову частину України з Кримом. За його словами, це один з тих кордонів, який загарбники будуть захищати дуже наполегливо.

"Я думаю, південний (фронт, - Главред) - форма аж до Криму, а східний - в перспективі Луганськ і Донецька область - це пріоритети для сьогоднішніх Збройних сил і для перспектив наших великих перемог. Я думаю, що в найближчі місяці такі сценарії можуть бути", - заявив експерт.

Очільник МЗС Литви Ландсбергіс прокоментував погрози Путіна застосувати ядерну зброю

субота, 11 травень 2024, 14:29

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що, на його думку, ядерний шантаж Путіна - це блеф. Про це повідомляє LRT, передають Патріоти України. "Він нічого від цього не виграє, але може втратити все. Деякі країни на його боці, або ...

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...