Такі вони, "хароші рускі": Латиніна заявила, що якщо Україна за деколонізацію РФ, то хай відмовиться від Криму, Донбасу і Галичини

Російська публіцистка, письменниця і відеоблогерка Юлія Латиніна, що вважає себе опозиціонеркою, засудила підтримку з боку української влади і суспільства національно-визвольних рухів всередині нинішньої РФ, передають Патріоти України.

В такий спосіб вона виступила на стороні Юлії Навальної у дискусії щодо доцільності перетворення Росії на низку суверенних національних держав. При цьому публіцистка обурена тим, що українці підтримують деколонізацію поневолених Москвою народів, про що вона написала у себе в мережі Х у неділю, 8 вересня 2024 року.

"Справжні деколонізатори завжди починають із себе", - зазначила Латиніна.

"З цієї точки зору Україні в тому вигляді, в якому її, як знаряддя колонізації, сформувала проклята царська влада і кривава радянська, необхідно позбутися Криму - колонізованого імперією, частин Бессарабії, південного сходу, який належав половцям та печенігам, а потім татарам, і, звичайно, повернути Західну Україну, відторгнуту внаслідок спецоперації 1939 року, Польщі чи Австрії, з поверненням туди вичищених звідти кривавими радянськими імперіалістами поляків та виплатою репарацій", - поділилася своїми міркуваннями російська публіцистка.

При цьому підтримку утворення на теренах РФ національних держав вона вважає "старим добрим нацизмом".

Раніше Латиніна називала українську мову "не так культурно розвиненою, як мова російська", а українців і росіян - "братніми народами".

Протягом 2022 та 2023 року в етерах Латиніної на Ютубі регулярно приймав участь радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Навесні 2024 року він відмовився від подальшоїх участі в її програмах.

"Можливості змінюються": Експерт розповів про розвал російської агентурної мережі на Заході

вівторок, 10 вересень 2024, 6:57

Після початку повномасштабної війни проти України російська розвідка у країнах Заходу втратила багато можливостей, але все ще має свої мережі шпигунів, передають Патріоти України. Таку думку в етері Еспресо висловив керівник "Центру безпекових дослідже...

"Доведеться замислитися": Буданов розповів, коли економіка Росії відчує болючі наслідки війни

вівторок, 10 вересень 2024, 0:15

Влітку наступного 2025 року економічні наслідки війни стануть болючими для РФ Таку думку начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив під час бесіди з Сергієм Жаданом на харківському "Радіо Хартія", передають Патрі...