Такого й повісити мало: Зрадник із ЗСУ "зливав" товаришів по службі "ДНРівцям" - і карма його настигла

Зрадник захоплювався тим, як жили "Моторола" та "Гіві". Всі деталі скандальної справи.

Євгеній Глагола.

Завербований військовослужбовець Збройних сил України протягом кількох місяців працював на "Міністерство держбезпеки ДНР". Зрадник передавав противнику важливу розвідінформацію, поки його не затримали контррозвідники СБУ. Артемівський міськрайонний суд Донецької області відправив уже екссолдата за ґрати – 7 вересня вирок вступив у законну силу, передають Патріоти України.

Спецназ ГРУ і "росіяни не здаються"

Євгеній Глагола (його дані є на сайті "Судова влада") народився в Росії, багато років жив у місті Дружківка Донецької області.

Дані про тоді ще звинуваченого на сайті "Судова влада"
Як з'ясував OBOZREVATEL, йому 39 років, він одружений, має двох дітей: сина 2006 року народження і дочку 2014 року.
Глагола жив і служив у Дружківці
Має багато родичів у Російській Федерації – зокрема, в Ростові.

Євгеній Глагола.

У ті роки, коли українці протистояли агресії Росії, в розпал війни на Донбасі, Глагола не приховував своїх проросійських поглядів.На своїй сторінці в забороненій в Україні соціальній мережі "ВКонтакте" він постив відео тренувань спецназу ГРУ (Головне управління Генштабу Збройних сил РФ – орган зовнішньої розвідки Міноборони Росії і центральний орган розвідки ЗС РФ).

Тренування спецназу ГРУ.

Робив репости з "ДНРівських" і російських пабліків – наприклад, "Армії Росії".

Зрадник із ЗСУ "зливав" товаришів по службі "ДНРівцям" і поплатився: всі деталі скандальної справи

Зрадник із ЗСУ "зливав" товаришів по службі "ДНРівцям" і поплатився: всі деталі скандальної справи

Зрадник із ЗСУ "зливав" товаришів по службі "ДНРівцям" і поплатився: всі деталі скандальної справи
Зрадник із ЗСУ "зливав" товаришів по службі "ДНРівцям" і поплатився: всі деталі скандальної справи
Захоплювався тим, як жили "Моторола" та "Гіві".


"Гіві" і "Моторола"
І все це було у відкритому доступі. А на початку 2020 року, за інформацією OBOZREVATEL, Євгеній Глагола пішов служити до Збройних сил України. Вже у березні 2021-го завербований росіянами солдат потрапив у поле зору контррозвідки СБУ. Тоді військовослужбовця в/ч А4165 (Десантно-штурмові війська. Пункт постійної дислокації – м. Дружківка Донецької області) запідозрили в переданні інформації противнику.


Майже три місяці співробітники Служби безпеки України проводили певні заходи і документували "діяльність" навідника, а 10 червня 2021 року затримали.
Затримання Євгенія Глаголи в Дружківці
Під час обшуку в будинку його батька знайшли належну Євгенію незареєстровану зброю, сотні патронів різного калібру та гранату.


Співробітники СБУ провели обшук
Хроніка зради: здавав десантників, морських піхотинців і розвідкуУ месенджері WhatsApp залишилися "сліди" його зради. У вироку Артемівського міськрайонного суду Донецької області йдеться, що в період із січня 2021 року і до моменту затримання Євгеній Глагола передавав "ДНРівцям" розвідувальну інформацію про місця дислокації, маршрути пересування військової техніки і військовослужбовців Збройних сил України та інших структур, залучених до проведення Операції Об'єднаних сил – зокрема, на лінії розмежування.


Євгеній Глагола.
Також він виконував і інші поставлені йому завдання. А ще дав згоду на проведення активних диверсійних дій у районі ООС.
Глагола дав згоду на диверсії


У вироку є інформація про дев'ять доведених епізодів. Наприклад, 25 січня 2021 р. навідник відправив своєму контакту через WhatsApp дані про організаційно-штатну структуру, кількість особового складу, озброєння, про проведення навчань за участю міжнародних партнерів, переміщення підрозділу 81-ї окремої аеромобільної бригади в/ч А2120 ЗСУ та ін.19 лютого того ж року – інформацію про місце дислокації 137-го окремого батальйону морської піхоти в/ч А3821 на відстані 5 кілометрів від Зайцевого Бахмутського району Донецької області (район проведення ООС).


25 лютого Глагола передав "ДНРівцям" відомості про результати обстрілу позицій 81-ї окремої аеромобільної бригади на лінії зіткнення в смт. Зайцеве та пересування військової техніки на залізничному вокзалі в Дружківці.
Хроніка зради військовослужбовця ЗСУ
"Зливав" також дані про планування та порядок проведення бойових завдань розвідкою ЗСУ в зоні ООС і багато іншого. Перераховувати можна довго. Але в підсумку в червні 2021 року солдата було затримано співробітниками СБУ.


Євгеній Глагола визнав себе винним.
Глагола визнав провину

А 6 серпня Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав його винним за ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч.1. ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України і призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Джерело: Обозреватель

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...