Такого не покажуть по росТБ: Елітна бригада російських морпіхів, яка захоплювала Вугледар, втратила 80% своїх військових

Втрати елітної 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, яка з осені 2022 року воює біля Вугледара Донецької області, становлять приблизно 2,4 тисячі осіб. Про це ідеться у фільмі Російської служби BBC, який опублікували в п’ятницю, 11 жовтня. Таким чином бригада втратила близько 80% своїх військових, від початкових 3000 осіб залишилися тільки 600, передають Патріоти України.

За даними ЗМІ, 155-та бригада морпіхів бере участь у війні проти України з першого дня вторгнення. Окупанти бригади воювали в Київській області, звідки відступили в Білорусь, а потім були передислоковані в Донецьку область.

Проросійські воєнкори заявляли про великі втрати бригади ще в листопаді 2022 року, коли 155-та воювала під селом Павлівка за три кілометри від Вугледара. Самі окупанти тоді заявляли, що втрачають по 300 людей за чотири дні.

Своєю чергою міноборони країни-агресора стверджувало, що втрати бригади за 10 днів наступу під Павлівкою не перевищували 1% убитими та 7% пораненими.

Видання підкреслює, що історія 155-ї бригади є «наочною ілюстрацією виснаження російських з'єднань, які воюють на найскладніших ділянках фронту».

Зазначимо, Сили оборони України підтвердили вихід своїх підрозділів із Вугледара Донецької області 2 жовтня.

4 жовтня російська служба BBC повідомила, що тільки 155 і 40 бригади морської піхоти РФ могли втратити під Вугледаром більше ніж 2100 осіб з урахуванням важко поранених, загиблих і зниклих безвісти. Це 40% довоєнної чисельності цих двох підрозділів.

7 жовтня у зведенні розвідки Міноборони Великої Британії повідомили про новий рекорд середньодобових втрат російських окупаційних військ в Україні за весь час повномасштабного вторгнення. За вересень цього року показник становив 1271 особу вбитими та пораненими.

"Ми негайно атакуємо Санкт-Петербург та решту стратегічних об'єктах у радіусі 300 кілометрів": Польща та країни Балтії обіцяють рішучу відповідь на воєнну агресію РФ

субота, 12 жовтень 2024, 18:33

Військові керівництва країн східного флангу НАТО вважають реальною імовірність воєнної агресії РФ проти Польщі та Балтійських країн. Тому переконані, що мають бути готові негайно завдати удару у відповідь. . Як пише Bild, представник країн східного фл...

"Росія проїдає свою радянську спадщину": Аналітик спрогнозував, коли в армії Путіна почнуться великі проблеми

субота, 12 жовтень 2024, 18:19

Чисельна перевага Росії у війні проти України, ймовірно, почне знижуватися вже до кінця 2024 року. Росія зараз стикається з дуже серйозними труднощами на тлі великих втрат, передають Патріоти України з посиланням на Business Insider. "Перевага Росії н...