Такого обладнання у держави-агресора немає: Як ВМСУ ловили підводних диверсантів (фото, відео)

Заняття проходили з використанням стандартів НАТО, а управління кораблями здійснювалось виключно англійською мовою з використанням голосових процедур Північноатлантичного альянсу.

Минулого тижня під час проведення у ВМС ЗС України інструкторсько-методичного заняття з практичним застосуванням сил та засобів в ході тренувань з протидиверсійної боротьби військові моряки зі складу екіпажу малого броньованого артилерійського катера проекту 58155 ("Гюрза-М") ВМС ЗСУ "Костополь" перевірили спроможності гідроакустичної станції (ГАС) Cerberus, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

В ході занять військові моряки відпрацювали організацію протипідводнодиверсійної боротьби в пункті постійної дислокації, обстеження підводної частини кораблів за участю військових водолазів, протидії повітряним апаратам противника і використання БПЛА для захисту своїх баз, вихід корабельно-катерної групи до району зосередження, універсальну оборону при переході морем тощо. Крім того, було здіснено тактичне маневрування корабельно-катерної групи із пошуку підводних диверсантів і організації охорони та оборони групи на необладнаній стоянці кораблів, де, зокрема, і були задіяні ГАС Cerberus.

Відомо, що гідроакустичні станції німецького виробництва Cerberus Mod 2 для потреб ВМС України закуповуються вже декілька років поспіль. Як заявляв раніше заступник генерального директора-головний конструктор ПАТ "Кузня на Рибальському" Сергій Білозубенко, ці станції було обрано для встановлення на малих броньованих артилерійських катерах "Гюрза-М" та десантно-штурмових катерах "Кентавр-ЛК".
ГАС Cerberus призначена для пошуку та своєчасного виявлення підводних диверсантів (бойових плавців) противника в акваторії моря поблизу пункту постійної дислокації або у межах відпрацювання протидиверсійних заходів, забезпечення охорони та оборони групи кораблів, катерів й суден під час необладнаної стоянки. Вона дозволяє виявляти водолаза з аквалангом замкнутого циклу в радіусі у 700 метрів та в автоматичному режимі сповіщати оператора.
Німецька гідроакустична станція має кут огляду по горизонталі у 360 градусів, що дозволяє максимально ефективно проводити моніторинг підводної обстановки. Вона здатна ефективно працювати на глибинах від 2 до 50 метрів при температурах води від -2° до 35° за Цельсієм.

Поки ворог намагається проломити українську оборону на Харківщині, Донеччині, Херсонщині: ЗСУ покращили тактичне положення під Лиманом

субота, 18 травень 2024, 17:59

З початку поточної доби на фронті відбулося вже 44 бойові зіткнення, найбільше – на Покровському, Краматорському і Курахівському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу, 18 травня. На більшості напрямків російські загарбники продовж...

Дату вже намічено: Зеленський відповів на питання про перспективи нового українського контрнаступу. Зброї досить, поповнення мобілізують

субота, 18 травень 2024, 17:47

Журналісти допитуватись коли саме почнеться. Україна має перспективи для нового контрнаступу на фронті. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю для AFP, оприлюдненому у суботу, . "Є перспективи (для контрнаступу – ред.). Для цього треб...