Такого у нас ще не було: На Херсонщині ЗСУ роздобули трофейний Мі-8

Українські воїни 1-го батальйону 28-ї механізованої бригади ЗСУ повернули гелікоптер Мі-8 в аеропорту "Херсон". Про це повідомив у твітері військовий блогер Special Kherson Cat, передають Патріоти України.

"Я не знаю, хто там віджимає танки чи щось таке, але ми віджали вертоліт. Це зробив 1-й батальйон 28-ї бригади. Схоже, вертоліт раніше був український. Тепер ми його повертаємо у рідну гавань", — сказав військовий, який знімав відео, імовірно в Чорнобаївці.

Ймовірно, раніше цей гелікоптер був захоплений російськими окупантами та перефарбований. Де і за яких обставин вертоліт було втрачено невідомо. У мережі росіяни нарікають, чому російські війська не спалили пташку перед відступом з правого берега. І попереджають, що тепер з цього вертольота може прилетіти БК на їх голову.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...