Такого в Кремлі не чекали: Із 1 серпня Німеччина припиняє купувати вугілля з РФ, а з наступного року - нафту

Німеччина з 1 серпня припиняє закупівлю російського вугілля, з 31 грудня - нафти. Про це пише Reuters із посиланням на заяву заступника міністра фінансів країни Йорга Кукіса на конференції в Сіднеї, передають Патріоти України.

"За кілька тижнів ми перестанемо використовувати російське вугілля", — прокоментував він. Як підкреслює німецький чиновник, раніше Росія постачала в Німеччину 40% вугілля та 40% нафти. "Будь-хто, хто знає історію трубопроводу "Дружба", який вже був інструментом радянської імперії в Східній Європі, знає, що порятунок від цієї залежності — справа нетривіальна, але це те, чого ми досягнемо через кілька місяців", — додав заступник міністра фінансів.

За словами Кукіса, перед Європейським Союзом сьогодні стоїть ключове завдання — знайти альтернативу 158 млрд кубів газу на рік, які постачала Росія, якщо ЄС вирішить повністю відмовитися від постачання.

Німеччина також швидкими темпами будує термінали для імпорту зрідженого газу (ЗПГ). Це має допомогти заповнити прогалину в постачанні газу. Як вважає Кукіс, незважаючи на те, що США та Катар можуть постачати в Європу близько 30 млрд кубів ЗПГ, цього все одно недостатньо, щоб закрити весь дефіцит.

На сьогодні Німеччина зосередилася на переході до нульових викидів, а також розвиває законодавство щодо відновлюваних джерел енергії. Проте газ відіграє важливу роль у такому перехідному періоді.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...