Такого варто було очікувати на державне свято "біндєр": На Росії заявили про затримання в Тулі "українського шпигуна", котрий намагався викрасти секрети "не имеющего аналогов в мире" ВПК недонадімперії

ФСБ Росії повідомляє про затримання за шпигунство в Тулі громадянина України. Він нібито намагався дізнатися секретні дані про російське озброєння, в тому числі за допомогою вербування співробітників оборонних підприємств, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс".

"Українець, який збирав відомості про новітні зразки озброєння і секретну технічну документацію до них, які складають держтаємницю, був затриманий на місці злочину", – заявляють у ФСБ.

У російській спецслужбі зазначають, що українець нібито за завданням розвідувальних служб України шукав працівників російських оборонних підприємств.

"Його цілями були вербувальна розробка росіян і отримання від них охоронюваних законом відомостей про перспективні розробки в області стрілецького озброєння", - сказали в ФСБ.

Наразі стосовно затриманого порушено кримінальну справу за статтею 276 КК Росії (Шпигунство). У спецслужбі не розкрили інших подробиць спецоперації, а також особу затриманого.

На Росії за статтею про шпигунство затриманому може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що на Росії громадяни РФ та Вірменії отримали по 10 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство на користь українських спецслужб.


Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...