Такої поразки Париж не знав давно. Макрон говорить про "удар у спину": Франція відкликає послів зі США та Австралії через зрив 40-мільярдного контракту на поставку озброєнь

Французи тішились надіями, що зможуть продати Автралії свої субмарини. Однак попередню угоду зірвали американці, запропонувавши більш досконалі ядерні аналоги, з котрими французським "дизелям" не тягатись

Франція заявила, що відкликає своїх послів у Сполучених Штатах та Австралії після того, як Канберра відмовилась від угоди з Францією з розробки підводних човнів на 40 мільярдів доларів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив 17 вересня, що цей крок "виправданий винятковою серйозністю заяв", зроблених Австралією та США напередодні.

У своїй заяві Ле Дріан назвав "неприйнятною поведінкою" скасування Австралією великого контракту на покупку французьких звичайних підводних човнів на користь атомних підводних човнів, побудованих за американською технологією.

За словами Ле Дріана, посли були відкликані для консультацій на прохання президента Еммануеля Макрона. Макрон публічно не коментував цього питання.

Напередодні, у четвер 16 вересня, офіційний Париж звинуватив президента США Джо Байдена у тому, що той завдав Франції удару в спину і поводився, як його попередник Дональд Трамп.

Водночас в Канберрі посол Французької Республіки Тебо заявив, що Австралія ніколи не вказувала на те, що може відмовитися від угоди з Францією. Дипломат заявив, що французи дізналися про це рішення з преси, хоча у Канберри було багато можливостей, щоб повідомити про це.
Весь сирбор виник через новий стратегічний альянс США, Великобританії й Австралії, у рамках якого країни обмінюватимуться передовими технологіями, у тому числі військовими. Першою ініціативою в рамках альянсу стане створення атомних підводних човнів для Австралії, через що та виходить з угоди стосовно будівництва підводних човнів для неї з французькою компанією Naval Group. Цей контракт коштував $ 40 млрд.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...