Тактична обстановка біля Петрівського і Богданівки - терміни розведення зриваються, - Бутусов

На ділянці розведення працюють російські снайпери і кулеметники, перестрілки відбуваються щодня.

Терміни розведення в районі Петрівського і Богданівки знову зриваються через безперервні обстріли з боку найманців РФ. Про це пише на сторінці у Фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Нагадаю, що Богданівка перебуває під українським контролем підрозділів 128-ї гірсько-штурмової бригади, а Петрівське - під контролем російських окупаційних військ. За планом розведення, так само, як і в 2016 році, наші підрозділи мають відступити приблизно на 1 кілометр, до околиці Богданівки. Однак режим припинення вогню порушується противником щодня.

На ділянці розведення працюють російські снайпери і кулеметники, перестрілки відбуваються щодня. Кулемет, оснащений нічним прицілом, прицільно обстрілює позиції 128-ї бригади щоночі. Оскільки піхота обмежена в застосуванні важкого озброєння, українським бійцям на цій ділянці необхідна підтримка контрснайперскіх підрозділів, підготовлених і оснащених для таких дій.

Серйозно загострилася обстановка 31 жовтня, коли на південь від зони розведення Петрівське-Богданівка, в районі російського опорного пункту поблизу Білої Кам'янки, було знищено дві машини з російськими військовими.

"Міноборони ДНР" стверджує, що одну з машин знищили бійці 128-ї гірсько-штурмової бригади ракетою ПТРК. Однак у соцмережах самі російські найманці пишуть, що насправді обидва підриви сталися на мінах. Крім того, не відкидають, що на своєму ж мінному полі. Як наслідок, двох найманців знищено, трьох поранено, також згоріли обидві машини. Оскільки російське командування заборонило публікацію будь-яких даних про втрати і офіційні розслідування недоступні, цілком ймовірно, що самі російські військові здійснили збройну провокацію, щоб звинуватити українців.

1 і 2 листопада російське командування здійснило серію артилерійських і мінометних обстрілів по позиціях 128-ї бригади, зокрема із застосуванням 122-мм гаубиць. Командування 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі цілеспрямовано зриває графік розведення військ. Окупанти продовжують поводитись як господарі на українській землі та продовжують збройні провокації".

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...