"Тактично відступили" дуже швидко: CNN показав дорогу військову техніку росіян на Зміїному (фото)

Телеканал CNN опублікував репортаж із звільненого ЗСУ у червні острова Зміїний. Там росіяни, які напередодні втечі заявили про «жест доброї волі», покинули чимало військової техніки – зенітні комплекси «Панцир», уламки військового вертольота, а також зенітний ракетний комплекс «Тор», який знаходиться «майже в цілковитій безпеці», передають Патріоти України.

Офіцер із позивним Шекспір розповів CNN, що українські військові почали обстрілювати острів у травні. «Росіяни зробили помилку, вважаючи, що ми не зможемо їх дістати. Вони думали, ми будемо стріляти лише із систем залпового вогню, тому встановили на острові системи ППО. Вони могли перехоплювати наші ракети, але ми завдавали комплексних ударів», – каже офіцер.

Ще однією помилкою росіян офіцер назвав спроби постачати угруповання на Зміїному морським шляхом. Кораблі йшли із Севастополя, тому українська армія могла їх вразити.

"Росія змушена створювати санітарну зону": Путін зробив цинічну заяву про плани щодо Харкова

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:01

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не має намірів окупувувати Харків. Заяву Путіна цитують росЗМІ, передають Патріоти України. «Планів щодо взяття Харкова у Росії на сьогоднішній день немає. Росія змушена створювати санітарну зону в с...

Хрящі й топінамбур: Як Сі Цзіньпін елегантно поставив Путіна на місце

п’ятниця, 17 травень 2024, 13:44

Російський диктатор Володимир Путін за результатами переговорів, що тривали 2,5 години, підписав зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном 12 документів. Серед них є й угоди про постачання до Китаю російського топінамбуру та субпродуктів із яловичини, ...