Тактика кривавого терору? Російське командування схвалює страти військовополонених бійців ЗСУ, - ISW

Російське військове командування схвалює вбивства та страти українських військовослужбовців, які потрапляють в полон РФ. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України..

"Російські війська все частіше страчують українських солдатів, які здаються в полон, вздовж усієї лінії фронту, ймовірно, частково тому, що російське командування схвалює поширення таких воєнних злочинів", — йдеться у звіті.

В Інституті нагадали про оприлюднені 6 вересня відео телеканалу CNN, на яких видно, як російські війська страчують українських солдатів, які здалися в полон поблизу Покровська Донецької області наприкінці серпня 2024 року і в Запорізькій області в травні 2024 року. У цьому ж сюжеті стверджувалось, що протягом 10 місяців військові ЗСУ зафіксували 15 розстрілів військовополонених, вчинених солдатами ЗС РФ.

"ISW вже неодноразово повідомляла про попередні відеоматеріали та звіти про те, як російські військовослужбовці страчували українських військовополонених, і спостерігала ширшу тенденцію численних зловживань з боку Росії щодо українських військовополонених на різних ділянках фронту, які, як видається, були дозволені, якщо не прямо схвалені, окремими російськими командирами та підтримувалися російськими польовими командирами", — наголосили аналітики.

Біля входу до Верховної Ради збили ворожий дрон (фото)

субота, 7 вересень 2024, 13:55

Зазначається, що пошкоджень не виявлено. Нагадаємо, внаслідок атаки російських ударних БпЛА в Печерському та Дніпровському районах Києва зафіксовано падіння уламків. Вони впали у дворі будинку та на дитячий садочок.

Іран відправив РФ 200 балістичних ракет Fath-360. The Times родповідає, що про них відомо

субота, 7 вересень 2024, 12:47

Росія отримала від Ірану партію балістичних ракет на знак підтримки війни, яку Москва веде в Україні. Незабаром ЗС РФ може почати застосовувати засоби ураження, які летять зі швидкістю 3 Маха на відстань понад 100 км. Про це розповідає видання The Time...