Тактика Мордору: Російський снайпер поранив захисника України, ведучи вогонь із насосної станції, що суворо заборонено міжнародним гуманітарним правом, - СЦКК

В районі залізничної станції "Червона Могила", що в населеному пункті Вознесенівка, неподалік від Луганська, озброєний представник збройних формувань наказав патрулю Місії залишити цей район. А під час планового польоту над окупованою Оленівкою, БПЛА СММ малого радіусу дії зазнав глушіння сигналу GPS. Про ці грубі порушення з боку збройних формувань РФ і її найманців йдеться в звіті Місії від 29 квітня, зазначають Патріоти України.

З метою звинувачення української сторони, найманці Російської Федерації за допомогою засобів РЕБ перешкоджають роботі БПЛА Місії, ставлячи перешкоди в районах зльоту та посадки літальних апаратів на підконтрольній Україні території.

Окупанти продовжують використовувати важливі об’єкти інфраструктури для здійснення вогневих провокацій, що суворо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Зокрема, під час обстрілу населеного пункту Шуми, 29 квітня, зазнав поранення військовослужбовець Збройних Сил України. Для ведення вогню по позиціях українських захисників снайпер найманців використав насосну станцію першого підйому, яка забезпечує питною водою Горлівку, Донецьк та Маріуполь. За фактом цієї цинічної провокації Українською стороною СЦКК направлена відповідна нота на адресу СММ ОБСЄ.

Зазначені порушення з боку збройних формувань Російської Федерації дестабілізують обстановку вздовж усієї лінії розмежування. Систематичні перешкоджання роботі патрулів СММ ОБСЄ на території ОРДЛО свідчать про намагання приховати підготовку та здійснення провокацій, спрямованих на дискредитацію Збройних Сил України та унеможливлюють верифікацію сфабрикованих окупантами фейків.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...