Тактика "обмеженого відкуса": Гіркін панікує через просування уперед ЗСУ поблизу Донецька

На думку екс-ватажка "ДНР", найманцям не вдасться відбити будь-яку більш-менш серйозну атаку українських військових.

На деяких ділянках фронту в районі Донецька можливі атаки української армії, які підрозділи НЗФ не зможуть відбити без допомоги «сіверян». Такий прогноз зробив екс-командир НЗФ «ДНР», громадянин Росії, Ігор Гіркін «Стрєлков» на своїй сторінці в соцмережі, передають Патріоти України.
За його словами, активність супротивника [Збройних сил України, - ред] спостерігається в декількох районах - поблизу Докучаєвська, в Петровському районі Донецька (Мар'їнка), на ділянці ДАП-Ясинувата і під Горлівкою. У деяких місцях відстань між "передовими траншеями "укрів" і "ополчення" скорочено до пари сотень - декількох десятків метрів». Це вказує на нібито швидке застосування тактики «обмеженого відкуса», при якій відбувається захоплення важливих ділянок, але з обмеженням подальшого просування і закріпленням на досягнутих позиціях.

«Что даст противнику продвижение в Петровском районе (от которого их передовые инженерные позиции находятся в 100−200 метрах)? Очень много! Даже просто ворвавшись в район и закрепившись непосредственно в городской застройке „укры“ смогут заявить, что „ворвались в Донецк“… и это будет правдой! Выбивать их оттуда будет чрезвычайно сложно без полномасштабного задействования крупных сил пехоты и артиллерии… а пехоты, кстати, в „корпусах“ настолько „кот наплакал“, что без „северян“ будет ну никак не обойтись», — бідкається «Стрєлков».

Він заявив, що нинішній стан з'єднань і частин НЗФ в плані чисельності та бойової підготовки особового складу не дає шансів на «самостійне відображення скільки-небудь великих атак навіть на обмежених ділянках». І це чудово відомо українській розвідці.

На позициях «живых» людей, а не списочных «мертвых душ» — «с гулькин нос», а в резерве — примерно столько же. Боеспособность, выучка и мотивация даже тех, кто есть — тоже очень относительная. В этом отношении ситуация гораздо хуже, чем была во время боев за Дебальцево», — впевнений Гіркін.


Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...