"Тактика Росії зрозуміла": У Зеленського розповіли, скільки систем Patriot треба Україні для повного захисту неба

Щоб захиститися від ударів РФ по мирних містах України та цивільній інфраструктурі, нашій країні необхідно значне збільшення оснащеності системами ППО. Нещодавні атаки військ РФ на Одесу та Миколаїв продемонстрували, що держава-агресор взяла курс на перевантаження української протиповітряної оборони й одночасне ураження балістичними ракетами важливих об'єктів інфраструктури, зокрема зернової та портової, передають Патріоти України.

Передані партнерами дві системи Patriot допомогли практично повністю захистити від атак Київ, а щоб закрити небо над усією Україною, знадобиться не менше ніж 10-12 таких систем. Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю The Guardian.

Подоляк зазначив, що без значного збільшення кількості систем ППО повністю захиститися від російських ракет та дронів-камікадзе Україна не зможе. Це усвідомлюють і в Росії. Саме тому, як показали останні жорстокі удари по Одесі та Миколаєву, військове командування держави-агресора взяло на озброєння тактику бомбардувань для придушення систем ППО.

"Тактика Росії зрозуміла: вони використовують масовані атаки безпілотників, щоб перевантажити наші системи ППО, а потім паралельно у них з'являється можливість використовувати балістичні ракети по об'єктах інфраструктури", – сказав він.

Така тактика у випадку з Києвом більше не дає результатів. Адже там створено складну багаторівневу систему протиповітряної оборони, яка містить, зокрема, і західне обладнання. Одеса, Миколаїв та інші міста українського півдня далеко не настільки захищені. Тому останніми днями ворогові вдалося завдати численних ударів по зерновій та портовій інфраструктурі, а також по житлових кварталах і собору УПЦ МП.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...