Тактика страуса як ознака розгубленості і відчаю: Офіс президента України проігнорував усі запити The Guardian щодо офшорів Зеленського

Чи зможе команда Зеленського напрацювати якусь більш-менш прийнятну тактику захисту, має стати зрозуміло найближчим часом. Задовга мовчанка обернеться катастрофою для авторитета Володимира Олександровича у світі, а може і серед його виборців

Іноземні журналісти хотіли отримати коментар від Офісу президента України щодо розслідування Pandora Papers про офшорний скандал, проте ні сам Володимир Зеленський, ні будь-хто з його оточення не відповів на запит іноземних ЗМІ. Про це ефірі “Прямого” розповіла головна редакторка української служби “Голосу Америки” Мирослава Гонгадзе, зазначають Патріоти України.

“Щодо окремо пана Зеленського, то, ви знаєте, як журналісти, так і юристи, поки що задаються запитанням, чи може бути тут юридична відповідальність за ті дії. Але однозначно говорять про політичну відповідальність”, – розповіла вона.

“І деякі країни, керівники яких чи лідери яких вже зафіксовані в цих документах, вони вже оголосили про те, що вони будуть проводити розслідування.Деякі відмовляються і кажуть, що вони не використовували громадських фондів”, – резюмувала Гонгадзе.

Вона наголосила, що наразі постає питання — чи буде Україна проводити розслідування офшорного скандалу за участі глави держави.

“Але буде велике питання за українською владою чи за українською правоохоронною системою, чи будуть вони проводити це розслідування, щоб, якщо є підстави, наступила не лише політична відповідальність, а й кримінальна чи інша відповідальність”, – підкреслила головна редакторка української служби “Голосу Америки”.

– Не викликає подив у журналістів те, що досі немає реакції від влади?

“Справа в тому, що ми сьогодні розмовляли з автором статті в The Guardian. І він каже, що Адміністрація президента Зеленського отримала цілий список запитань щодо цього розслідування перед тим, як це розслідування було опубліковане”, – заявила Гонгадзе.

Вона зауважила, що українська влада відмовилась коментувати міжнародне розслідування. Гонгадзе переконує, що слід очікувати нових подробиць від журналістів, адже це лише перший день після публікації.

“І відповіді жодної не було. Так само як і радник президента, пан Шефір, не реагує на ці звинувачення, які сьогодні існують. Поки що на політичному рівні тут у Вашингтоні я не чула різких якихось заяв, але під питанням ці всі люди сьогодні однозначно є”, – розповіла редакторка.

“І зрозуміло, що це тільки перший день, щойно з’явилося це розслідування. Зрозуміло, що ще будуть додаткові матеріали з цього приводу. Так що, всі, так би мовити, вникають і намагаються зрозуміти, що буде далі”, – додала вона.

На її думку, наразі все залежить від поведінки Банкової та того, як президент України коментувати офшорний скандал.

“Все буде залежати від того, чи будуть якісь кроки зроблені українською владою і чи якимось чином президент Зеленський пояснить свої дії. А насправді пояснювати в будь-якому випадку доведеться. Чи виправдовуватися, чи визнавати вину – але пояснювати доведеться. Тому що все ж таки спілкуватися і з керівництвом США, і з іншими країнами доведеться”, – резюмувала Мирослава Гонгадзе.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...