"Тактика змінилася з приходом Суровікіна": Генерал Сирський розповів про ситуацію у Донецькій області

Ситуація на Донбасі напружена. Тактика росіян змінилася із приходом командувача об'єднаного угруповання військ армії країни-агресорки генерала Сергія Суровікіна. Про це розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в ексклюзивному інтерв'ю ТСН передають Патріоти України.

"На східному фронті ситуація дуже напружена. Противник щоденно атакує наші підрозділи. Тактика змінилася з призначенням Суровікіна. Відбулося збільшення і авіаційних, і ракетних ударів. Ворог перейшов до тактики дії штурмових загонів", - зазначив Сирський.

Щодо прагнення за будь-якої ціни захопити Бахмут командувач Сирський зазначив, що у військовому плані місто не має стратегічного значення для окупантів. Водночас Бахмут важливий для російського командування у психологічному сенсі.

"Після низки втрат, які поніс ворог, для нього це символічно. Тому він намагається у будь-який спосіб заволодіти цим містом, тримати оборону, підняти рівень морально-психологічного стану свого особового складу", - додав командувач.

За його словами, Бахмутський напрямок завжди був особливим. "Мету стримувати оборону ворог поставив ще декілька місяців тому. Призначалися 6-7 термінів, коли росіяни повинні були заволодіти цим містом, але кожного разу наші воїни зривали плани ворога. Таким чином кожного разу ворог починав знову: змінював командувачів, війська, нарощував чисельність. Однак за весь цей час він просунувся максимум до 5 км", - додав Сирський.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...