Тактика зовсім інша: Військовий експерт пояснив, чому масштабного контрнаступу ЗСУ не буде

Масштабний контрнаступ ЗСУ малоймовірний, оскільки це не відповідає тактиці і стратегії української армії. Таку думку в ефірі телемарафону озвучив військовий експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Масштабного контрнаступу, я вважаю, не буде. Тому що це не відповідає стратегії і тактиці, яку використовують Збройні Сили України проти російських окупантів", - зазначив він.

За його словами, у Київській, Чернігівській, Сумській області раніше і тепер у Харківській області ЗСУ починали контрнаступи на напрямках, які ворог не може утримувати.

"Зараз основою тактики і стратегії ЗСУ є оборонні дії, які зупиняють ворога. Потім - знищення його передових підрозділів. Ми бачимо елементи війни на виснаження. Більш вразливі напрямки, які ворог вже не може стримувати, там починається контрнаступ", - зазначив він.

Експерт наголосив, що ця тактика "не настільки швидка, як якби це був повномасштабний наступ по всіх фронтах". "Але дає можливість зберегти якомога більше життів військовослужбовців, мінімізує втрати не тільки ЗСУ, а й втрати серед цивільного населення і руйнування", - додав він.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...