Тактика "зустрічних штурмів": Десантники розповіли про бої на Бахмутському напрямку та західну зброю

Українські воїни 80-ї десантно-штурмової бригади, яка утримує позиції у звільненій нещодавно Кліщіївці, розповіли про тактику зустрічних штурмів окупантів. Вони намагаються штурмувати наші позиції в той же самий час, коли наші десантники йдуть на штурм їхніх. Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Андрія Цаплієнка, передають Патріоти України.

Окупанти обстрілюють позиції артилерії

ТСН побувала під Бахмутом на позиціях 80-ї десантно-штурмової бригади. Командир установки "Град" на позивний "Моряк" каже, що його дім в окупації. Проте він вірить, що цю частину України вдасться звільнити. "З родичами немає зв’язку від березня 2022", - каже командир "Граду" 80-ї ОДШБр "Моряк".

Коли українські захисники обстрілюють позиції окупантів, їх одразу шукають засоби ворожої розвідки. Якщо знайдуть, сюди прилетить вдесятеро більше снарядів. Тож, в даному випадку, краща система управління - це залишитись неушкодженими, успішно вразивши ціль.

"Зараз всі підрозділи Збройних Сил на дуже високому рівні в плані системи управління. Від командирів дуже багато все залежить, від вищого командування, від командирів на місцях, від командира взводу, ну, прямо, дуже сильно, як він буде воювати", - каже Ярослав, командир реактивної батареї 80-ї ОДШБр.

Військові розповіли про західну техніку

У вересні бійці десантної бригади разом з іншими підрозділами Сил оборони звільнили село Кліщіївка під Бахмутом. Але важкі бої навколо Кліщіївки тривають й дотепер. Кожного дня.

По наших десантниках в Кліщіївці й зараз прилітає майже все, що є в арсеналі окупантів. Військові кажуть, що в боях за Кліщіївку добре показали себе австралійські бронемашини "Бушмастер", які є на озброєнні у десантників. Юрій, водій бронемашини 80-ї ОДШБр: "Броня, мені здається, в неї хороша. Хороша - хлопці наїжджали на міни, вона тримає, і осколки тримає".

Чому дрони на війні дуже важливі

Військові Юрій і Павло оператори ударних дронів підрозділу "Фокстрот". Вони кажуть, що дрони на війні дуже важливі, оскільки рятують життя. Працюють оператори БПЛА "скидами" - відправляють вибухові подарунки на голови ворогів. Навчились перегравати ворожі засоби радіоелектронної боротьбі в безнадійних, здавалося б, умовах.

Після штурмів десантників відводять у найближчий тил. На короткий перепочинок. Але перепочинок умовне поняття. На імпровізованих полігонах поруч із фронтом вони продовжують відпрацьовувати штурмові дії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...