"Такую зарплату сейчас предлагают специалистам": Донеччани розповіли про місцеву "ярмарку вакансій"

Влада "ДНР" пропонує жителям окупованого Донецька роботу з очікуваною зарплатою розміром в 7461 рубль (2 825 гривень) на місяць. Саме така сума була оголошена донецьким міським центром зайнятості, який напередодні провів ярмарок вакансій, де на більшості відкритих вакансій саме такий оклад. Інформацію прокоментували в пабліках Макіївки і Донецька в соціальній мережі "ВКонтакте" жителі окупованого міста, передають Патріоти України.

Адміністратори пабліків зазначають, що настільки низький запропонований рівень зарплат змушує людей залишати межі ОРДЛО, виїжджаючи на заробітки за межі окупованих територій. "Большинство вакансий, предложенных на ярмарке, было с минимальной зарплатой в 7461 рубль – около ста долларов… Интересно, работодатели, предлагающие подобные варианты, пробовали сами выжить на такую сумму?" - зазначено в повідомленні.

Мінімальна зарплата в ОРДЛО в перерахунку на долари ледь перевищує суму в символічні $ 100. За словами місцевої влади, середня зарплата по запропонованим вакансіям на окупованій території Донецької області становить 11 тисяч рублів, що також мало кого влаштовує. У коментарях донеччани розкритикували запропоновані суми:

"Рассказываю про "надбавки" ЗП 8 000 надбавка к ней 15% (это в хорошем случаи), а налог берут 13% с конечной суммы, и по итогу получается за 7800, то есть еще меньше, чем по окладу, вот тебе и все надбавки (числа взяты примерно, не считал в точности, но максимально близко к реальности, что бы поняли суть)", "Интересно какого уровня профессионалов они хотят найти на такую зарплату? А потом удивляемся что все везде валится"; "Каждый раз когда иду в магазин оставляю в нем почти 1000 р. зарплаты хватит на 7 походов, а за свет газ воду и прочие чем платить ????"; "У мужа 15 000 и у меня 5000 р. У нас квартира. На ЖКХ 2590р. Это с тем учетом что отопление раскидано. Так это с тем учетом, что нет деток. Ему на дорогу, тормозок и т.п...".

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...