Таки щось готують? Росія перекинула до Білорусі ще пів сотні "Уралів"

Росія продовжує перекидати військову техніку на територію Білорусі – тільки за останні дні в РБ привезли щонайменше 50 "Уралів". Про це повідомляє "Беларускі Гаюн" у Telegram, передають Патріоти України.

Повідомляється, що черговий ешелон із технікою ЗС РФ прибув до Білорусі близько першої години ночі 16 грудня. Його відправили із залізничної станції "Мисяш" із Челябінської області Росії 11 грудня, і він прибув на залізничну станцію Осиповичі-1 (Могильовська область, Білорусь). Потяг привіз близько 50 одиниць нових вантажних автомобілів "Урал". Вивантаження почалося о 4:30 ранку того ж дня.

Беларускі Гаюн припускає, що ця техніка призначається для постачання військових ЗС РФ, які перебувають на полігоні "Осиповицький".

Також повідомляють, що 11 грудня на станцію Полонка прибув військовий ешелон зі станції Мисяш з аналогічним вантажем – у ньому було близько 30 одиниць нових вантажних автомобілів "Урал".

Чому це важливо: Росія фактично окупувала Білорусь – Путін використовує територію РБ для розміщення своїх військ, нанесення ударів по Україні, лікування поранених військових. Сам Лукашенко фактично став маріонеткою Путіна – він підтримує всі його дії, постійно говорить про "союзну державу" і транслює наративи Кремля про війну проти України, перемовини із Зеленським, нібито загрозу від колективного Заходу чи НАТО. При цьому білоруські війська поки що відкрито не воюють проти України.

Виписали квитки до Кобзона: Українські розвідники показали серію знищення окупантів та їх техніки у Харківській області

вівторок, 14 травень 2024, 11:22

Розвідники у Харківській області провели серію успішних ударів по окупантах та їхній техніці. Відповідним відео вони поділились у мережі. Як зазначають у відомстві, наразі у Харківській області триває наполеглива й плідна робота пілотів fpv-дронів ГУР ...

Не лише Харківщина: Буданов попередив, що РФ може почати наступ ще в одній області

вівторок, 14 травень 2024, 10:48

Українські війська зможуть зміцнити свої лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Водночас Росія може розпочати новий наступ, але вже в Сумській області.Про це заявив начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов, повідомляє The ...