Таки "відмазався": Німеччина передумала екстрадувати олігарха Онищенка до України, ордер про арешт скасовано

Вищий земельний суд Ольденбурга (Німеччина) відмовив у задоволенні запиту на екстрадицію в Україну колишнього народного депутата Олександра Онищенка. Про це повідомляє “DW”, зазначають Патріоти України.

Вимога української прокуратури не була задоволена “через відсутність гарантії належного утримання Онищенка в українській в’язниці”.

У поясненні суду сказано, що існує ймовірність того, що після екстрадиції “не будуть дотримані мінімальні стандарти міжнародного права щодо умов утримання у в’язницях”, в тому числі вимог Європейської конвенції з прав людини.

Раніше німецький суд звернувся до української сторони з проханням надати детальний опис умов утримання під вартою, на які міг би розраховувати Онищенко. Тоді українська влада проінформувала суд “лише в загальних рисах” про те, що міжнародні стандарти будуть дотримуватися. Однак такі запевнення суддів не задовольнили.

Німецький суд у своєму рішенні послався на доповідь Ради Європи, де експерти відзначили “нелюдські умови утримання ув’язнених, що принижують людську гідність” в українських тюрмах.

Крім того, Вищий земельний суд анулював ордер про екстрадиційний арешт Онищенка. Після рішення українець може покинути в’язницю.

Нагадаємо, до виїзду до Німеччини ексдепутат обіцяв повернутися в Україну і постати перед судом. Він навіть показував журналістам куплений квиток на рейс Барселона-Київ.

29 листопада минулого року Онищенко був затриманий в німецькому місті Аахен.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...