Таки злам? Все більше американців вважають, що у війні перемагає Україна

Після початку операції ЗСУ у Курській області більше американців стали вважати, що наразі у війні перемагає Україна. Як повідомляє Голос Америки, про це свідчать дані опитування YouGov, передає Укрінформ, передають Патріоти України.

Згідно з результатами дослідження, 22% американців вважають, що зараз перемагає Україна, 16% - що Росія, а на думку 34% респондентів, жодна зі сторін не перемагає. Решта 28% не були впевнені.

Натомість іще у червні лише 11% американців вважали, що перемагає Україна, а 22% висловлювали думку, що перемагає Росія.

Останнє опитування відбулося після заяви Президента Володимира Зеленського про встановлення ЗСУ контролю над Суджею Курської області (РФ).

Згідно з ним, 23% респондентів вважають, що переможе Україна, і стільки ж - що переможе Росія.

Ця невизначеність щодо результату війни існує на тлі сильної симпатії американців до українців. 63% опитаних кажуть, що більше симпатизують Україні і лише 3% – Росії. 23% не симпатизують жодній зі сторін, а 11% не впевнені у своїх поглядах.

Чверть респондентів вважають, що США повинні збільшити військову допомогу Україні, 27% висловлюються за збереження нинішнього рівня військової допомоги, а 28% вважають, що США мають зменшити допомогу.

Опитування Economist/YouGov проводилось 17–20 серпня 2024 року серед 1565 дорослих громадян США. Похибка для загальної вибірки становить приблизно 3%.

Як повідомляв Укрінформ, у Болгарії від початку російського вторгнення в Україну різко зросла підтримка членства в НАТО і відчутно знизились симпатії до Росії і Путіна.

Таки злам? Все більше американців вважають, що у війні перемагає Україна

вівторок, 27 серпень 2024, 0:30

Після початку операції ЗСУ у Курській області більше американців стали вважати, що наразі у війні перемагає Україна. Як повідомляє Голос Америки, про це свідчать дані опитування YouGov, передає Укрінформ, передають Патріоти України. Згідно з результата...

“Є загальна тенденція": Еекспертка розповіла, як на настрої в РФ вплинула Курська операція

вівторок, 27 серпень 2024, 0:17

Росіяни втомилися від війни, але на вулиці ніхто не піде. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла російська політична аналітикиня Ольга Курносова, передають Патріоти України. “Є загальна тенденція до втоми від війни, звичайно ж. І Курська опер...