Таки злякались? Росія вивела частину військової техніки від фінського кордону після заяв про вступ Фінляндії до НАТО

Росія вивела військову техніку зі своєї бази на кордоні з Фінляндією. Супутникові зображення показують, як раптово спорожніла російська військова база в Алакурті Кандалакського району російської Мурманської області, що поблизу фінського кордону. Про це повідомило фінське видання Yle, яке оприлюднило фото, зроблені з космосу, передають Патріоти України.

Зазначається, що в Алакурті дислокується 80 окрема мотострілецька арктична бригада – тактичне з'єднання Берегових військ Військово-морського флоту Російської Федерації.

Зазвичай бригада налічує близько 4 тисяч солдатів, але бригада Алакурта вдвічі менша. Загалом в Алакурті перебуває близько 2100 військових. Значні зміни на російській базі відбулися після середини травня. Саме в цей час з неї вивезли понад сотню одиниць техніки, серед яких десятки БТРів. Кількість техніки відповідає оснащенню батальйону.

Це означає, що щонайменше третина або навіть майже половина з приблизно 2000 солдатів залишили базу одночасно. Фотопари зроблені 13 та 24 травня. У період між цими датами на трьох ділянках в Алакурті зменшилася кількість військової техніки РФ.

На першому колажі показано найбільшу зону військової техніка бази, з якої було виведено найбільше транспортних засобів. На фото видно, що загалом із цього району виїхало близько сотні машин і танків.

Техніку також було переміщено з іншого району в Алакурті, розташованого на північ від злітно-посадкової смуги. На фото видно, що в середині травня з району зник рухомий склад.

З третього району теж виїхала техніка. У лівій частині малюнка ряди стали тоншими.

Про вихід військових та техніки публічно не оголошувалося ні в Росії, ні у Фінляндії. За словами російського експерта Майкла Еклунда, техніки, взятої з Алакурті, достатньо для озброєння бойової частини одного батальйону, тобто близько 800 солдатів. Він припускає, що військових переводять до України.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...