Таки "зрада"? Пристайко заявив, що Україна може розглянути відмову від членства в НАТО

Посол у Великій Британії Вадим Пристайко не виключив, що Україна може розглянути відмову від членства в НАТО, щоб уникнути повномасштабної війни з Росією. Про це він заявив у ефірі радіо BBC Radio 5, передають Патріоти України.

Ведучий запитав, чи може Україна розглянути відмову від вступу до НАТО, якщо це може запобігти повномасштабній війні з Росією. "Ми могли б. Тим більше, коли так загрожують, шантажують і підштовхували до цього. І ви знаєте, ми іноді чуємо голоси з НАТО, що хлопці, можливо, і правда", – відповів він.

При цьому Пристайко зазначив, що Україна знову залишиться незахищеною без НАТО, якщо так розрядить ситуацію. Він також нагадав, що РФ вже межує з НАТО – і вступ України мало що змінить. Ведучий після цього повторив запитання.

Пристайко відповів, що прагнення до членства в НАТО зафіксовано в Конституції, однак Україна виявляє "гнучкість" у спробах знайти найкращі шляхи вирішення ситуації. "Якщо нам доведеться вдатися до серйозних поступок, це щось, що ми можемо зробити", – сказав посол.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...