Такий несподіваний наступник: Курц "випливе" в Росії і може зайняти місце Путіна, - політолог

Колишній канцлер Австрії Себастьян Курц, який залишив цю посаду на початку жовтня на тлі розслідування у справі про корупцію, може продовжити свою політичну кар'єру в Росії і навіть стати наступником Володимира Путіна на президентських виборах 2030-го чи 2036-го року. Таку думку озвучив російський політолог Станіслав Бєлковський в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", передають Патріоти України.

Аналітик звернув увагу на молодий вік колишнього глави австрійського уряду (Курцю зараз 35 років) і заявив, що йому буде лише 44 роки або 50 років, коли чинний президент РФ, можливо, вирішить залишити посаду глави держави.

Бєлковський не вірить, що причиною відходу Курца з політики є народження дитини. Днями ЗМІ повідомили, що найближчим часом екс-канцлер складе повноваження голови Австрійської народної партії і більше не займатиметься політикою на національному рівні. Таке рішення він нібито ухвалив після народження сина.

На думку політолога, попереду у Курца якась нова кар'єра, його "сплив" у російській політиці "не виключений". Бєлковський вважає, що перед тим, як претендувати на пост президента РФ, Курц може очолити якусь велику російську держкорпорацію або попрацювати в уряді. "Взагалі німецький (австрійський) управлінець у Росії - це, так би мовити, те, що треба", - зазначив аналітик.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...